What do I need to upgrade?

Page 1 of 3 123 LastLast
  1. #1
    Fabio_R's Fruitcup Reputation: 180
    kuturu4FA's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3,632
    Rep Power
    11

    Default What do I need to upgrade?

    Hey, I'm not very knowledgeable with computers, so I'm hoping someone could help me, I got 400$, but I don't want to spend it all, lol. Maybe 100$ at most. I want to upgrade my PC to where it could run the next generation MMO's, or shooters. Like Blade N' Soul, etc.

    Anyway here my computer specs, please tell me if i need to give anymore info, And i really appreciate this, thanks again!

    OS- Windows XP home SP3
    AmD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+
    2.0GB RAM
    NVIDIA GeForce 8800GT
    Check out my Twitch Stream, Click the Hot Girlz. CS:GO (Training).
    Don't take shit too seriously, because soon we'll all be in the grave



  2. #2
    Online Phantom Reputation: 228
    cinderboy's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    The Internetz
    Posts
    13,425
    Rep Power
    19

    Default

    are you using 32bit ? if so, get Windows 7 and upgrade ram to at least 3gb.

  3. #3
    Fabio_R's Fruitcup Reputation: 180
    kuturu4FA's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3,632
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by cinderboy View Post
    are you using 32bit ? if so, get Windows 7 and upgrade ram to at least 3gb.
    Umm ya, I'm a college student so I get windows 7 for 30$, i'm sure you do too , but ya, thats already a given the windows 7, maybe I should've put that, and for the 3gb ram, whats some good ram, I checked new egg, and I really don't know what to buy? If you could post a link of some, I would really appreciate that.
    Check out my Twitch Stream, Click the Hot Girlz. CS:GO (Training).
    Don't take shit too seriously, because soon we'll all be in the grave



  4. #4
    Sun? What Sun? Reputation: 20
    TKkira's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newland,north carolina
    Posts
    985
    Rep Power
    5

    Default

    whats your motherboard?
    my NEW rp: Mithril: Fantasy

    mithril Fantasys website: http://mithrilfantasy.webs.com/


  5. #5
    Sun? What Sun? Reputation: 20
    TKkira's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newland,north carolina
    Posts
    985
    Rep Power
    5

    Default

    what type of motherboard are you using?
    my NEW rp: Mithril: Fantasy

    mithril Fantasys website: http://mithrilfantasy.webs.com/


  6. #6
    Fabio_R's Fruitcup Reputation: 180
    kuturu4FA's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3,632
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by TKkira View Post
    whats your motherboard?
    umm...How do I check sorry, again, as I don't that much about computers.
    Check out my Twitch Stream, Click the Hot Girlz. CS:GO (Training).
    Don't take shit too seriously, because soon we'll all be in the grave



  7. #7
    Sun? What Sun? Reputation: 20
    TKkira's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newland,north carolina
    Posts
    985
    Rep Power
    5

    Default

    sorry about the doble post but use a program called CPU-Z

    Heres the website

    http://www.cpuid.com/cpuz.php

    or if you have'nt bought a motherboard and put in it...just tell me what your computer is
    my NEW rp: Mithril: Fantasy

    mithril Fantasys website: http://mithrilfantasy.webs.com/


  8. #8
    Fabio_R's Fruitcup Reputation: 180
    kuturu4FA's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3,632
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by TKkira View Post
    sorry about the doble post but use a program called CPU-Z

    Heres the website

    http://www.cpuid.com/cpuz.php

    or if you have'nt bought a motherboard and put in it...just tell me what your computer is
    Ok, I think this is it, is it under Mainboard because if it is, mines an NVIDiA Geforce 6150? lol.

    EDIT: My computer is a Dell Dimension E521, I upgraded the power supply to support my graphics card 8800gt geforce, I've put more ram into it, and I think thats it.
    Last edited by kuturu4FA; 11-29-2009 at 05:14 AM.
    Check out my Twitch Stream, Click the Hot Girlz. CS:GO (Training).
    Don't take shit too seriously, because soon we'll all be in the grave



  9. #9
    Sun? What Sun? Reputation: 20
    TKkira's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newland,north carolina
    Posts
    985
    Rep Power
    5

    Default

    that sounds like a VideoCard? and it would be under Mainboard so thats right 0.0

    but i'm guessing this is what it meant Asus A8N-VM CSM GeForce 6150 Motherboard

    Okay i figured it out and this is the ram you need

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145086
    Last edited by TKkira; 11-29-2009 at 05:20 AM.
    my NEW rp: Mithril: Fantasy

    mithril Fantasys website: http://mithrilfantasy.webs.com/


  10. #10
    Fabio_R's Fruitcup Reputation: 180
    kuturu4FA's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    3,632
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by TKkira View Post
    that sounds like a VideoCard? and it would be under Mainboard so thats right 0.0

    vut i'm guessing this is what it meant Asus A8N-VM CSM GeForce 6150 Motherboard
    Well I'll give you some of the info

    It says Chipset NVIDIA GeForce 6150
    Southbridge NVIDIA nForce 410/430 MCP


    Grrr.. sorry, wish i was more knowledgeable.
    Check out my Twitch Stream, Click the Hot Girlz. CS:GO (Training).
    Don't take shit too seriously, because soon we'll all be in the grave



Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •