Guild Wars 2 Specs help.

Page 1 of 3 123 LastLast
  1. #1
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    4

    Default Guild Wars 2 Specs help.

    Hi, I have been looking into GW2 because it seems like a really fun game and I would love to play it. So I did a Spec test and it seems like I can play the game, but I want to get some more help from you guys.

    CPU
    Minimum: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2 or better
    You Have: Intel(R) Pentium(R) CPU P6100 @ 2.00GHz CPU
    CPU Speed
    Minimum: Info
    You Have: 2.0 GHz
    RAM
    Minimum: 2 GB
    You Have: 3.0 GB
    OS
    Minimum: Windows XP Service Pack 2 or better
    You Have: Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
    Windows
    Video Card
    Minimum: NVIDIA GeForce 7800, ATI Radeon X1800, Intel HD 3000 or better (256 MB of video RAM and shader model 3.0 or better)
    You Have: Intel(R) HD Graphics
    Features: Minimum attributes of your Video Card
    Required You Have
    Icon Pixel Shader version 3.0 4.0
    Icon Vertex Shader version 3.0 4.0
    Icon Dedicated Video RAM 256 MB 64 MB
    Sound Card
    Minimum: Yes
    You Have: Conexant SmartAudio HD
    Sound Card
    Free Disk Space
    Minimum: 25 GB
    You Have: 203.0 GB
    Free Disk Space

    If my memory is correct I think I had played a free weekend before and played the game on Medium settings and seemed fine. But not 100% sure.

    Also I don't have the money to upgrade/get a new computer. But I really want a good MMORPG to play and Guild Wars 2 seems to be it. I hear it is really PVE but with some PVP stuff also. I am kind of the solo PVE person.

    Thanks!

  2. #2
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    4

    Default

    Can anyone help?

  3. #3
    Elsa! :3 Reputation: 572
    SnOwPrincess's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Flanders
    Posts
    12,093
    Rep Power
    24

    Default

    I'm pretty sure you'll have trouble in the more busy areas and/or graphical areas (think bosses or instances with a lot of effects). It's not worth the trouble I'm afraid.


    [My Anime List] | [last.fm] | [xfire] | [Steam]
    Quote Originally Posted by duby View Post
    i have no clue as to what a paragraph is

  4. #4
    Master Chief's Windex Reputation: 10
    Iraqiman's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    97
    Rep Power
    7

    Default

    Yea sorry, but gw2 is HEAVILY cpu dependent. That CPU will ensure your FPS is very low.

  5. #5
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    4

    Default

    So it wouldn't play well on low settings? Would it be absolutely unplayable? Like I said I am not 100% sure but I think when I played a free weekend of it I had settings at medium. Shadows off (which is what really makes my computer crazy.) Really wish there was a way to actually check. Wish I could try the game again.

  6. #6
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    16
    Rep Power
    1

    Default

    you have to meet the minimum requirements at least! maybe you can play it on all low resolution but your computer will lag i guess

  7. #7
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Alkestis View Post
    you have to meet the minimum requirements at least! maybe you can play it on all low resolution but your computer will lag i guess
    I read that someone said they have a computer with simple specs like mine and they play GW2 on low graphics with no problem..just cant play WvW and that stuff. I mean when I did the can you run it test (which is where that list comes from that I posted) all was in green except for the Video RAM part...which leaves me to think that had that have been equal or greater I would have past.

  8. #8
    Roxane's Roadkill Reputation: 60
    coldReactive's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Madison, WI
    Posts
    3,552
    Rep Power
    7

    Default

    Never get AMD if you want to run GW2.

    DEMON GIRL APPRECIATION DAY (May 4th)
    Playing MMO: FFXIV (Ragnarok)
    Waiting On: EverQuest Next Saving For: PlayStation 4

  9. #9
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by coldReactive View Post
    Never get AMD if you want to run GW2.
    Yes but can I run it? or should I not even bother and just spend my money on Xbox games like I usually do. Just really wanted an MMORPG to play and GW2 really got my eye.

  10. #10
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    16
    Rep Power
    4

    Default

    If this person can play GW2 just fine with intel graphics then shouldnt I?
    http://www.youtube.com/watch?v=gNO3xNcgt1A
    Also
    http://www.youtube.com/watch?v=b3nvVevqMFM

    I mean unless I am missing something? They have Intel HD also.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •