Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 26 to 50 of 236

Thread: Maplestory tech probs & solutions

  1. #26
    Eriond's Egotist Reputation: 17

    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,742
    Rep Power
    11

    Default

    Hey Gundel, nice thread :P, and I have something extra to add on to it.

    I managed to fix my GR2D error without updating my graphics card or anything, considering it's as old as hell :P. I did it by changing my screen settings from 32-bit to 16-bit in the Display Properties (for those who don't know how to get there, just right click your desktop and click on Properties, then go to the very last tab (settings) and change the colour quality).

    Hope that helps.

  2. #27
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Hey I have something weird. If I start my computer and when I see me screen, I got an error: epm: 'cannot find the given up module' or something. I don't know how it happened..

  3. #28
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by m0nkey View Post
    Hey I have something weird. If I start my computer and when I see me screen, I got an error: epm: 'cannot find the given up module' or something. I don't know how it happened..
    Seems that it is a hardware prob on your side and not related to maple.

    Quote Originally Posted by Slade View Post
    Hey Gundel, nice thread :P, and I have something extra to add on to it.

    I managed to fix my GR2D error without updating my graphics card or anything, considering it's as old as hell :P. I did it by changing my screen settings from 32-bit to 16-bit in the Display Properties (for those who don't know how to get there, just right click your desktop and click on Properties, then go to the very last tab (settings) and change the colour quality).

    Hope that helps.
    Yea, i remember that helped on some older graphic cards, just as switching to 800*600 before starting maple. Thanks, i just added it into the first post.

  4. #29
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    But do you know what the error is?? What epm or something is?

    Okay Gundel, I did a full scan on my computer with ad-aware, spybot S&D and hitman pro. Sometimes it says: '2 detected' or something, but does the virusscanner remove the virus automaticly?
    Last edited by m0nkey; 06-27-2007 at 05:36 AM. Reason: -=Doublepost=-

  5. #30
    Murxidon's Maid Reputation: 27

    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,028
    Rep Power
    12

    Default

    This should defiantly be stickied and take down some of those ridiculous stickies.

    AKA About Maplestory

    Great job gundel. It helped.
    O Hai, My sig isn't too big now is it?

  6. #31
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by m0nkey View Post
    But do you know what the error is?? What epm or something is?

    Okay Gundel, I did a full scan on my computer with ad-aware, spybot S&D and hitman pro. Sometimes it says: '2 detected' or something, but does the virusscanner remove the virus automaticly?
    If your unsure of the removal, just run the program once more, it should detect nothing then. Also, if your having a somewhat fast internet connection, a new download of the full maple client followed by a deinstall/new install could help.
    Before you do that, don't forget to do a full virus scan also, if you have no program for that, i added a link to a good free scanner in the first post. A full scan can take some time, start it over night or at schooltime is best.
    Last edited by Gundel; 07-09-2007 at 06:16 AM.

  7. #32
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Ok thanks Gundel :3

  8. #33
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    OK i hope someone can get back to me soon well i just downloaded MS for the first time and i really want to try it but every time i start it the screen stays black and then i get "Unable to Connect to server" message thing ummm whats wrong??

  9. #34
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Bboy_Kama View Post
    OK i hope someone can get back to me soon well i just downloaded MS for the first time and i really want to try it but every time i start it the screen stays black and then i get "Unable to Connect to server" message thing ummm whats wrong??
    Um yea, tried all steps under connection errors?

  10. #35
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    hmmm well i fixed my problem but now my game is really laggy and then all of a sudden it disconnects and goes back to the log in screen *i forget what the error says* then when i log in the game laggs then nothing works and nothing happens

    Also is there anyway to make the game run faster >.<

  11. #36
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Bboy_Kama View Post
    hmmm well i fixed my problem but now my game is really laggy and then all of a sudden it disconnects and goes back to the log in screen *i forget what the error says* then when i log in the game laggs then nothing works and nothing happens

    Also is there anyway to make the game run faster >.<
    Seems that your internet connection is just laggy, all works fine here and i connect from germany. If you fixed your prob, could you tell us how?
    Last edited by Gundel; 07-14-2007 at 05:25 AM.

  12. #37
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default need help!!

    every time i try to play the game i click on the maplestory icon and i get this message "Gameguard error initializing (114)" please help!!!!

  13. #38
    Illgamez Insomniac Reputation: 17
    xChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,214
    Rep Power
    12

    Default

    MS (Nothing else) started lagging starting early this morning, about 2 AM. I turned off my computer and went to sleep once I realized this, but once I tried to run MS again about 6 hours later, the lag was still there. It's still there now. I've tried restarting, turning down all quality to lowest, etc. and nothing's worked. I was training at Lusters and the lag passed, but the minute I used a return scroll, it returned and never went away again. I dunno how to get rid of it.

    And the thing is, it just suddenly started this morning. I've been running MS just fine on the same computer since '04.

    EDIT: My FPS was constantly 70~75. I believe it's always been that before I started lagging. The startup notice takes a while to load, too. Everything lags, potions, skills, buffs, stores, NPCs, attacking, health, MP, everything. Dane says it's server sided, but I don't think it has anything to do with their servers, since no one else around my area is lagging.
    Last edited by xChrome; 07-14-2007 at 06:02 AM.
    League of Legends: BFCE

  14. #39
    Insert Forgotten Title here Reputation: 131
    Riz's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zillyhoo
    Posts
    4,010
    Rep Power
    15

    Default

    I changed my guess and blamed your connection, remember? Its the exact same thing that happens every time I try and play with a download running. D:

    Oh, and after asking around a wee-bit, I think I may know the problem. As you said, it happened to somebody you know after the AR patch, right? You may simply need to wait for the next patch to fix it. Oh, and if you're on a network, make sure nobody else is downloading crap. Anyways, naps tiem. 'Later.

    [19:45] ♥Moloko Lynx♥: Flight sims would even suit you, Riz. You seem to have the sensibilities of an old man.
    Member since May 8, 2004.

  15. #40
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by xChrome View Post
    MS (Nothing else) started lagging starting early this morning, about 2 AM. I turned off my computer and went to sleep once I realized this, but once I tried to run MS again about 6 hours later, the lag was still there. It's still there now. I've tried restarting, turning down all quality to lowest, etc. and nothing's worked. I was training at Lusters and the lag passed, but the minute I used a return scroll, it returned and never went away again. I dunno how to get rid of it.

    And the thing is, it just suddenly started this morning. I've been running MS just fine on the same computer since '04.

    EDIT: My FPS was constantly 70~75. I believe it's always been that before I started lagging. The startup notice takes a while to load, too. Everything lags, potions, skills, buffs, stores, NPCs, attacking, health, MP, everything. Dane says it's server sided, but I don't think it has anything to do with their servers, since no one else around my area is lagging.
    Hm, i just played without probs from here, so:
    Have any other progs running that are using your connection? If not,
    a) maybe your ISP just has some probs or even worse,
    b) some prog is using the internet without noticing you.

  16. #41
    Illgamez Insomniac Reputation: 17
    xChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,214
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Lefos View Post
    I changed my guess and blamed your connection, remember? Its the exact same thing that happens every time I try and play with a download running. D:

    Oh, and after asking around a wee-bit, I think I may know the problem. As you said, it happened to somebody you know after the AR patch, right? You may simply need to wait for the next patch to fix it. Oh, and if you're on a network, make sure nobody else is downloading crap. Anyways, naps tiem. 'Later.
    Yes Dane but, he never stopped lagging after that. That was just his computer though, crappy system software.
    League of Legends: BFCE

  17. #42
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Unhappy Maple Error

    I have this Error that pops up when i try clicking on my char it says "Connection failed due to system error please try again"
    but when i try again it doesnt work and it keeps saying that or sometimes the game closes PLEASE HELP ME !!! PM ME OR EMAIL ME or talk to me on msn or aim

    http://img255.imageshack.us/my.php?i...ple0160tq2.jpg

    Heres what it says ^^^
    Last edited by bigerror; 07-14-2007 at 10:51 PM.

  18. #43
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by bigerror View Post
    I have this Error that pops up when i try clicking on my char it says "Connection failed due to system error please try again"
    but when i try again it doesnt work and it keeps saying that or sometimes the game closes PLEASE HELP ME !!! PM ME OR EMAIL ME or talk to me on msn or aim

    http://img255.imageshack.us/my.php?i...ple0160tq2.jpg

    Heres what it says ^^^
    Quote from first post:
    I can start Maplestory, but once i doubleclick my char Maple closes itself !
    This mostly comes when some hack/trainer fiddled with your hosts file. Do the steps described at "Connection errors" under b). Full virus/spybot/ad-aware scan after that.

  19. #44
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default Doesnt work

    Quote Originally Posted by Gundel View Post
    Quote from first post:
    but why when i try to log on my friend's computer on my account it says the same thing? please help!!

  20. #45
    Super Duper Uber Mega Ultra Extreme Reputation: 10
    Gundel's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    859
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by bigerror View Post
    but why when i try to log on my friend's computer on my account it says the same thing? please help!!
    Then your friend has probably the same problem.

  21. #46
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default Jibberish error message

    When I try to start up maple story it won't start up and gives me a error message. Here screenshot:


  22. #47
    A Shrubbery Reputation: 10
    koreanthief's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Candy Land!
    Posts
    803
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by pepsimapler View Post
    When I try to start up maple story it won't start up and gives me a error message. Here screenshot:

    is this global maple story?or other maple?
    BACK FROM HELL

  23. #48
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Gundel View Post
    Then your friend has probably the same problem.
    they dont have the same problem...

  24. #49
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    alright. heres the problem i had no problem downloading maplestory at all.i click on it the login screen comes up. then i login it goes to the sever screen i choose the sever and the channel witch is all ways a less crouded one then i select my charater. this is were the problem starts the screen starts to fade away and the music changes to the lacation were i last was.then the game screen pops up but its frozen and no textbox etc.... then the music changes back to the login backround music. it goes back to login and says "unable to connect to game server try again later"

    btw this has happened before but it always was fixed by loggin in it only happenswhen i go to another area plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz help this poor soul

  25. #50
    Marios's Mustache Wax Reputation: 10

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    My Maplestory will let me go on and everything but right when I click on my charcter and it goes into where I'm at it all just shuts ms down. I've tried taking off my firewall, re-installing gamegaurd, checking my hosts, none of it has worked. I dont know what else to do.. Help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •